Velkommen til I restauranten serverer vi retter med smaker fra hele verden, laget av lokale råvarer. Lunsjmenyen har et utvalg av kjøkkensjefens favorittretter til både store og små. Til middag serveres en «social dining» meny med retter for deling rundt bordet, og et utvalg av småretter. Hele dagen serverer vi i tillegg pizza. Restaurant Favn

Etter å ha jobbet i hele verden har jeg nå "landet" i Norge. Menyen på Favn bærer preg av min livsreise og inspirasjon på min vei rundt om i verden.

Mateus

Head chef

Lunsj 11-16

Lunsj meny

SKALLDYRSUPPE
279,-

Skalldyrvelouté på sjøkrepsskal med sprø grønnsaker, skrei og reker. [melk, fisk, skalldyr, sulfitt]

PULLED PORK SANDWICH
239,-

Langtidsstekt svinebog på hjemmelaget surdeigsbrød med dijonmajones, karamellisert løkkompott og røkt cheddarost. [gluten (hvete), melk, egg, sennep]

FAVN SMASHBURGER
259,-

Dobbel burgere på høyrygg med Gaudaost fra Snertingdal ysteri, stekt bacon, lønnesirup, husets syltede agurk og pommes frites. [gluten (hvete), melk, egg, sulfitt]

STEINSOPP- OG TRØFFELLINGUINI
239,-

Linguinipasta med Alfredosaus på steinsopp, vintertrøffel fra Alba, sjalottløk og Sæterparmesanost. [gluten (hvete), melk, sulfitt]

SKREI MED KAVIARSAUS
279-

Posjert skrei med smørstekt spisskøl, grønnsalat, urter, gressløk, småpoteter og kaviar beurre blanc. [melk, fisk, sulfitt]

ØKOLOGISK STANGEKYLLING
249,-

Grillet kylling med rotgrønnsaker, persillepesto, sprø gulrøtter, sprø småpoteter og Kirsebær demi-glace. [melk, sulfitt, sesam]

Middag 16-21

SHARING MENY - 695,-

FØRSTE SERVERING

Surdeigsbrød, smør, hummus, charcuterier. Syltede grønnsaker. Sprø kål, urtegremolata, rømme, avrugakaviar. [gluten (hvete), melk, fisk, nøtter (pistasie), egg, sulfitt, sesam]

ANDRE SERVERING

Svinekroketter, parmesan espuma. Honningglasert sellerirot, hasselnøtter, hylleblomst, vintertrøffel. Biff tartar, sprø løk, gresskarkjerner, persillepulver, urter, fermentert agurkgelé. Skrei, fermentert agurk, dill, pepperrot beurre blanc. Grillet og confit spisskål, urteemulsjon. Laksesashimi, soyareduksjon, urter, wasabimajones. [gluten (hvete), melk, nøtter (hasselnøtt), egg, fisk, sulfitt, selleri, soya, sennep]

TREDJE SERVERING

Butchersteak, røkt tørket tynnskivet andehjerte, bordelaisesaus. Stekt kylling, sitrus- og chilisaus, sesamfrø. Kimchisalat. Glasert svineribbe, svinesvor, koriander. Bakte poteter, rømme, pepperrot, ørretrogn, jordskokk. [gluten (hvete), melk, egg, fisk, peanøtter, sulfitt, selleri, sesam, soya, sennep]

FJERDE SERVERING

Hjertevaffler laget på karamellisert kjernemelk, tindved, rømme, sprø brunost. Favn Petit Four; macarons, pate de fruit, sjokoladefudge. [gluten (hvete), melk, egg, nøtter (mandel), soya]

Retter 16-21

GLASSERT SVINERIBBE
359,-

Glassert svineribbe med edamame, karameliserte grønnsaker, sprø smøpoteter, ingefærchutney og sataysaus. [peanøtter, sulfitt, sesam, soya]

POSJERT SKREI
379,-

Posjert skrei med konfitert kål, fermentert agurk, småpoteter og beurre blanc. [melk, fisk, sulfitt]

Småretter

BIFF TARTAR
169,-

Tartar av storfe med sprø løk, gresskarkjerner, persillepulver, urter og fermentert agurkgelé. [egg, sulfitt, sennep]

KAVIAR
129,-

Kaviar med potetchips og rømme. [melk, fisk]

FRIED CHICKEN
99,-

Stekt kyllingfil  med sitrus- og chilisaus og sesamfrø. [gluten (hvete), egg, sulfitt]

SVINERIBBE
109,-

Glasert svineribbe med svinesvor, koriander og sataysaus. [peanøtter, sesam]

SVINEKROKETTER
99,-

Pankostekt svinekjøtt med parmesan espuma. [gluten (hvete), melk, egg]

HUMMUS
89,-

Grillet surdeigsbrød med hummus og olivenolje. [gluten (hvete), melk, sesamfrø]

Side orders

POMMES FRITES
59,-

[-]

GRØNN SALAT
49,-

[sulfitt]

DIPP
30,-

[melk, egg, sulfitt]

SURDEIGSBRØD & SMØR
49,-

[gluten (hvete), melk]

OSTER
159,-

[melk]

NORSK SPEKEMAT
159,-

[-]

KIMCHI
49,-

[-]

Dessert

Kl. 11.00-21.00

SJOKOLADEKAKE
129,-

Sjokoladekake med mandel, havsalt og karamell. [melk, egg, nøtter (mandel), soya]

PAVLOVA
129,-

Pavlova med mascarpone og pasjonsfrukt. [melk, egg, soya]

EPLETERTE
129,-

Klassisk epleterte med karamellsaus og krem. [gluten (hvete), melk, egg]

Barnemeny

STANGEKYLLING
139,-

Stekt kyllingfilé med pommes frites og ketchup. [gluten (hvete), egg]

SKREI
139,-

Stekt skrei med poteter og fløtesaus. [melk, fisk]

PIZZA MARGARITA - barnesørrelse
119,-

Ost og tomatsaus. [gluten (hvete), melk]

PIZZA SKINKE - barnestørrelse
139,-

Ost, tomatsaus og skinke. [gluten (hvete), melk]

Favn pizza 11-21

Pizzameny

PIZZA CAPRA
229,-

Ost, creme fraiche, grillet gresskar, hvit geitost fra Snertingdal ysteri, gresskarkjerner og grønnkålchips. [gluten (hvete), melk]

PIZZA PROSCIUTTO
249,-

Ost, tomatsaus, røyket skinke, basilikummarinerte tomater, spinat. Urtesalat på etter steking. [gluten (hvete), melk]

PIZZA PANCETTA
249,-

Ost, tomatsaus, enebærrøyket bacon, steinsopp, sjalottløk, ristet sortpepper. [gluten (hvete), melk]

PIZZA SPEKESKINKE
259,-

Ost, tomatsaus, Mydland spekeskinke, ruccola, pinjekjerner, Sæter parmesan fra Brimi gård. [gluten (hvete), melk]

PIZZA DIAVOLA
239,-

Ost, tomatsaus, pepperoni, syltet chili. og revet røyket cheddar. [gluten (hvete), melk, sulfitt]

PIZZA MARGARITA
219,-

Ost, tomatsaus og basilikumpesto. [gluten (hvete), melk]

PIZZA SKINKE
229,-

Ost, tomatsaus, skinke og basilikumpesto. [gluten (hvete), melk]

Plass til 6 gjester

Chef’s Table

For selskaper til lunsj og middag tilbys Chef’s Table med plass til opptil seks gjester. Her tilbys en spesiallaget meny servert ved bordet som er plassert tett innpå kokkene.